Vepřové s rýží z jednoho pekáčku

26.07.2020

Suroviny

300-400 g vepřové plece nebo krkovice,1 cibule,2 stroužky utřeného česneku,hrnek rýže,2 hrnky vody,lžíce sádla,lžíce oleje,červená paprika,lilek,řapíkatý celer,jarní cibulka,žampiony,čerstvý libeček,koření grilovací nebo na pečené maso,sůl,pepř

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na kostky. Smícháme olej s česnekem, solí a kořením. Maso v tom promícháme a necháme chvíli odležet, čím déle, tím lépe.

  2. Rýži propláchneme a necháme okapat. Zeleninu nakrájíme na kousky, cibuli na drobno. Na pánvi rozpustíme sádlo, zpěníme cibuli a přidáme rýži. Orestujeme a předěláme do pekáčku. Zalijeme vodou, osolíme a opepříme. Dáme do rozehřáté trouby.

  3. Na pánvi necháme maso jen zatáhnout. Smícháme se zeleninou, libečkem, případně jiným kořením. Vše přidáme k rýži a přikryté pečeme na 200 st. 15 minut. Poté odkryjeme, promícháme a dopečeme do změknutí rýže a masa cca 20-25 minut (řiďte se zkušeností se svou troubou).

Poznámka

Kdo chce zeleninu křupavější, přidá ji až po 15 minutách, po odkrytí. Dobré je to třeba posypat strouhaným tvrdým sýrem.

Kavárna Na Náměstí / S láskou upraženo v roce 2020.
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky