Vepřové s rýží z jednoho pekáčku

Suroviny
300-400 g vepřové plece nebo krkovice,1 cibule,2 stroužky utřeného česneku,hrnek rýže,2 hrnky vody,lžíce sádla,lžíce oleje,červená paprika,lilek,řapíkatý celer,jarní cibulka,žampiony,čerstvý libeček,koření grilovací nebo na pečené maso,sůl,pepřPostup přípravy receptu
Maso nakrájíme na kostky. Smícháme olej s česnekem, solí a kořením. Maso v tom promícháme a necháme chvíli odležet, čím déle, tím lépe.
Rýži propláchneme a necháme okapat. Zeleninu nakrájíme na kousky, cibuli na drobno. Na pánvi rozpustíme sádlo, zpěníme cibuli a přidáme rýži. Orestujeme a předěláme do pekáčku. Zalijeme vodou, osolíme a opepříme. Dáme do rozehřáté trouby.
Na pánvi necháme maso jen zatáhnout. Smícháme se zeleninou, libečkem, případně jiným kořením. Vše přidáme k rýži a přikryté pečeme na 200 st. 15 minut. Poté odkryjeme, promícháme a dopečeme do změknutí rýže a masa cca 20-25 minut (řiďte se zkušeností se svou troubou).
Poznámka
Kdo chce zeleninu křupavější, přidá ji až po 15 minutách, po odkrytí. Dobré je to třeba posypat strouhaným tvrdým sýrem.

