Šašlik z vepřové panenky

25.07.2020

suroviny

  • 1 kg vepřové panenky
  • 200 g slaniny prorostlé
  • marináda:
  • čerstvý koriandr
  • petrželka
  • 4 - 5 stroužků česneku
  • rostlinný olej
  • sůl a pepř
  • dřevěné špejle

postup přípravy

1. krok

Vepřovou panenku si omyjeme a odblaníme.potom ji nakrájíme na 2 cm kolečka a dáme ji do misky ..

2. krok

V kuchyňském robotu nasekáme bylinky, přidáme olej a česnek a promixujeme na kašu..Pripravenou marinádou přelijeme masíčko, promícháme a dáme do lednice na pár hodin marinovat ..

3. krok

Pak si masíčko vybereme a po obvodu každého kousku namoceme plátek slaninky.Napichujeme na špejli počet kousků je podle velikosti masíčka 4 - 5 ks ..

4. krok

Šašlik grilujeme bez oleje na grilu, několik krát během pečení jejich otáčíme.

5. krok

Je dobré špejle předtím pokud budete grilovat namočit do vody..Zabránite tím prohoření ...

Kavárna Na Náměstí / S láskou upraženo v roce 2020.
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky