Šašlik z vepřové panenky
25.07.2020

suroviny
- 1 kg vepřové panenky
- 200 g slaniny prorostlé
- marináda:
- čerstvý koriandr
- petrželka
- 4 - 5 stroužků česneku
- rostlinný olej
- sůl a pepř
- dřevěné špejle
postup přípravy
1. krok
Vepřovou panenku si omyjeme a odblaníme.potom ji nakrájíme na 2 cm kolečka a dáme ji do misky ..
2. krok
V kuchyňském robotu nasekáme bylinky, přidáme olej a česnek a promixujeme na kašu..Pripravenou marinádou přelijeme masíčko, promícháme a dáme do lednice na pár hodin marinovat ..
3. krok
Pak si masíčko vybereme a po obvodu každého kousku namoceme plátek slaninky.Napichujeme na špejli počet kousků je podle velikosti masíčka 4 - 5 ks ..
4. krok
Šašlik grilujeme bez oleje na grilu, několik krát během pečení jejich otáčíme.
5. krok
Je dobré špejle předtím pokud budete grilovat namočit do vody..Zabránite tím prohoření ...