Kuřecí řízky v hořčicově - jogurtové krustě
19.07.2020

INGREDIENCE
- 2 kskuřecí prsa
- 100 ghladká mouka
- 2 ksvejce
- 2 PLřecký jogurt
- 1 PLdijonská hořčice
- 200 gstrouhanka
- 2 PLolej
- sůl, pepř
POSTUP
- 1
Troubu rozehřejeme na 180 ° C.
- 2
Prsa opatrně nařežeme na dva až tři tenké Reznik a pěstí jejich jemně naklepeme, aby byly co nejtenčí.
- 3
Připravíme si tři misky na trojobal.
- 4
První miska - hladká mouka.
- 5
Druhá miska - rozšlehaná vejce, jogurt, hořčice, špetka soli a pepř.
- 6
Třetí miska - strouhanka.
- 7
Řízky pak obalíme v mouce, vajíčkové směsi a strouhance.
náš tip
Pro křupavější a hrubší krustu můžeme obalování ve vajíčku a strouhance zopakovat.
- 8
Obalené masíčko uložíme na plech vyložený papírem na pečení, zlehka pokapeme olejem a pečeme do zlatohněda cca 30 minut. V polovině pečení řízky obrátíme.
- 9
Řízky podáváme s vařeným bramborem či čerstvým salátem.