Kuřecí řízky v hořčicově - jogurtové krustě

19.07.2020

INGREDIENCE

  • 2 kskuřecí prsa
  • 100 ghladká mouka
  • 2 ksvejce
  • 2 PLřecký jogurt
  • 1 PLdijonská hořčice
  • 200 gstrouhanka
  • 2 PLolej
  • sůl, pepř

POSTUP

  • 1

    Troubu rozehřejeme na 180 ° C.

  • 2

    Prsa opatrně nařežeme na dva až tři tenké Reznik a pěstí jejich jemně naklepeme, aby byly co nejtenčí.

  • 3

    Připravíme si tři misky na trojobal.

  • 4

    První miska - hladká mouka.

  • 5

    Druhá miska - rozšlehaná vejce, jogurt, hořčice, špetka soli a pepř.

  • 6

    Třetí miska - strouhanka.

  • 7

    Řízky pak obalíme v mouce, vajíčkové směsi a strouhance.

    náš tip

    Pro křupavější a hrubší krustu můžeme obalování ve vajíčku a strouhance zopakovat.

  • 8

    Obalené masíčko uložíme na plech vyložený papírem na pečení, zlehka pokapeme olejem a pečeme do zlatohněda cca 30 minut. V polovině pečení řízky obrátíme.

  • 9

    Řízky podáváme s vařeným bramborem či čerstvým salátem.

Kavárna Na Náměstí / S láskou upraženo v roce 2020.
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky