Kuře na bramborákovo-rohlíkové nádivce

18.07.2020

Suroviny

5-6 velkých brambor,majoránka,sůl,česnek,kmín,3 rohlíky,2 dcl mléka,1 lžička vegety,1 lžíce sádla,100 g slaniny,1 cibule,4 vejce,1 kuře,grilovací koření (nebo koření na pečené kuře)

Postup přípravy receptu

  1. Brambory si oloupeme a nastrouháme, jako na bramboráky. Okořeníme majoránkou, solí, pepřem a česnekem, jako na klasické bramboráky, přidáme 2 vajíčka.

  2. Rohlíky si nakrájíme na kostičky a zalijeme 2 dcl mléka, lžičku vegety a 2 vajíčka.

  3. Na pánev si dáme trochu sádla, špek na kostičky a nakrájenou cibuli a osmažíme dorůžova. Pak přidáme ke směsi namočených rohlíků, promícháme.

  4. Obě směsi, bramborovou i rohlíkovou smícháme a dáme na sádlem dobře vymazaný pekáček. Na směs položíme kuřecí díly, kůží dolů, posypeme grilovacím kořením, zakryjeme poklicí a pečeme na 190 stupňů asi 45 minut.

  5. Pak díly otočíme, posypeme opět grilovacím kořením a už bez přikrytí pečeme, až kuře i nádivka zrůžoví. Podáváme se zeleninovým salátem.

Kavárna Na Náměstí / S láskou upraženo v roce 2020.
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky