Kuře na bramborákovo-rohlíkové nádivce
18.07.2020

Suroviny
5-6 velkých brambor,majoránka,sůl,česnek,kmín,3 rohlíky,2 dcl mléka,1 lžička vegety,1 lžíce sádla,100 g slaniny,1 cibule,4 vejce,1 kuře,grilovací koření (nebo koření na pečené kuře)Postup přípravy receptu
Brambory si oloupeme a nastrouháme, jako na bramboráky. Okořeníme majoránkou, solí, pepřem a česnekem, jako na klasické bramboráky, přidáme 2 vajíčka.
Rohlíky si nakrájíme na kostičky a zalijeme 2 dcl mléka, lžičku vegety a 2 vajíčka.
Na pánev si dáme trochu sádla, špek na kostičky a nakrájenou cibuli a osmažíme dorůžova. Pak přidáme ke směsi namočených rohlíků, promícháme.
Obě směsi, bramborovou i rohlíkovou smícháme a dáme na sádlem dobře vymazaný pekáček. Na směs položíme kuřecí díly, kůží dolů, posypeme grilovacím kořením, zakryjeme poklicí a pečeme na 190 stupňů asi 45 minut.
Pak díly otočíme, posypeme opět grilovacím kořením a už bez přikrytí pečeme, až kuře i nádivka zrůžoví. Podáváme se zeleninovým salátem.











