Cuketový chléb

20.07.2020

Ingredience

  • 1 cuketa o váze asi 350 g
  • 2 lžičky soli
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 350 g hladké mouky
  • 7 g sušeného droždí

Postup přípravy

  1. 1. Cukety nastrouháme nahrubo, posypeme lžičkou soli a necháme asi 20 minut vypotit. Potom přebytečnou vodu vyždímáme.

  2. 2. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme nahrubo. Na pánvi rozpálíme lžíci oleje a na něm zpěníme cibuli dozlatova, potom přidáme česnek, nakonec cuketu a společně restujeme asi 2 minuty. Necháme vychladnout.

  3. 3. Do mísy nasypeme asi dvě třetiny mouky, přidáme droždí, olej, sůl a vychladlou cuketu. Vše promícháme a doprostřed nalijeme 125 ml vlažné vody. Znovu promícháme a vytvoříme těsto.

  4. 4. To potom přeneseme na pomoučený vál a hněteme rukama asi 10 minut. Postupně přisypáváme zbylou mouku, pokud je potřeba, můžeme přisypat i trochu víc.

  5. 5. Z těsta vytvarujeme bochník a přeneseme ho na plech vymazaný olejem. Bochník přikryjeme potravinovou fólií potřenou olejem a necháme kynout na teplém místě asi 30 minut. Těsto potom potřeme vodou a posypeme hrubou solí a dáme do trouby předehřáté na 220 °C. Takto pečeme 10 minut, potom troubu stáhneme na 170 °C a pečeme dalších 30 minut. Před krájením necháme chléb vychladnout.

Kavárna Na Náměstí / S láskou upraženo v roce 2020.
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky